NC FRANCE
 
 France
Discipline: Road
Note:  1941: Two editions, occupied and unoccupied France.
 

Palmares | Widget
Year   Cat.   1   2   3  
1907   CN    Gustave Garrigou    Henri Lignon    Louis Trousselier  
1908   CN    Gustave Garrigou    Louis Trousselier    Maurice Brocco  
1909   CN    Jean Alavoine    Henri Lignon    Edouard Léonard  
1910   CN    Emile Georget    Maurice Brocco    Lucien Petit-Breton  
1911   CN    Octave Lapize    Gustave Garrigou    Jean Alavoine  
1912   CN    Octave Lapize    Louis Engel    Maurice Brocco  
1913   CN    Octave Lapize    Maurice Brocco    Charles Crupelandt  
1914   CN    Charles Crupelandt    Émile Engel    Maurice Brocco  
1919   CN    Henri Pélissier    Honoré Barthélémy    Maurice Brocco  
1920   CN    Jean Alavoine    Henri Pélissier  
1921   CN    Francis Pélissier    Henri Pélissier    Romain Bellenger  
1922   CN    Jean Brunier    Marcel Godard    Jean Alavoine  
1923   CN    Francis Pélissier    Romain Bellenger    Henri Pélissier  
1924   CN    Francis Pélissier    Henri Pélissier    Georges Cuvelier  
1925   CN    Achille Souchard    Francis Pélissier    Romain Bellenger  
1926   CN    Achille Souchard    Francis Pélissier    Ferdinand Le Drogo  
1927   CN    Ferdinand Le Drogo    Charles Pélissier    Maurice Bonney  
1928   CN    Ferdinand Le Drogo    André Leducq    Andre Raynaud  
1929   CN    Marcel Bidot    Jean Bidot    André Leducq  
1930   CN    Roger Bisseron    Charles Pélissier    Ferdinand Le Drogo  
1931   CN    Armand Blanchonnet    Francis Pélissier    André Leducq  
1932   CN    Andre Godinat    Antonin Magne    Benoit Fauré  
1933   CN    Roger Lapébie    Antonin Magne    Georges Speicher  
1934   CN    Raymond Louviot    Antonin Magne    Andre Godinat  
1935   CN    Georges Speicher    René Le Grèves    Jules Merviel  
1936   CN    René Le Grèves    Antonin Magne    Louis Thiétard  
1937   CN    Georges Speicher    René Le Grèves    Joseph Soffietti  
1938   CN    Paul Maye    Sylvain Marcaillou    Marcel Laurent  
1939   CN    Georges Speicher    Louis Thiétard    Fabien Galateau  
1941   CN    Albert Goutal    Gérard Virol    Lucien Lauk  
1941   CN    René Vietto    Dante Gianello    Victor Pernac  
1942   CN    Émile Idée    Raymond Louviot    Lucien Le Guevel  
1943   CN    Paul Maye    Benoit Fauré    Lucien Lauk  
1944   CN    Urbain Caffi    Lucien Teisseire    Émile Idée  
1945   CN    Eloi Tassin    Paul Maye    Joseph Goutorbe  
1946   CN    Louis Caput    Joseph Soffietti    Paul Neri  
1947   CN    Émile Idée    Jean De Gribaldy    Lucien Lauk  
1948   CN    César Marcelak    Raymond Louviot    Paul Giguet  
1949   CN    Jean Rey    Camille Danguillaume    Attilio Redolfi  
1950   CN    Louison Bobet    Antonin Rolland    Émile Idée  
1951   CN    Louison Bobet    Pierre Barbotin    Roger Buchonnet  
1952   CN    Adolphe Deledda    Jean Baldassari    Bernard Gauthier  
1953   CN    Raphael Géminiani    Antonin Rolland    Louison Bobet  
1954   CN    Jacques Dupont    Robert Varnajo    Pierre Molinéris  
1955   CN    André Darrigade    Louison Bobet    Louis Caput  
1956   CN    Bernard Gauthier    René Privat    Louison Bobet  
1957   CN    Valentin Huot    Marcel Rohrbach    Jean Forestier  
1958   CN    Valentin Huot    Raphael Géminiani    Francois Mahé  
1959   CN    Henri Anglade    Jean Forestier    René Privat  
1960   CN    Jean Stablinski    Louis Rostollan    André Darrigade  
1961   CN    Raymond Poulidor    Jean Stablinski    Guy Ignolin  
1962   CN    Jean Stablinski    Louis Rostollan    André Darrigade  
1963   CN    Jean Stablinski    Guy Ignolin    Jacques Anquetil  
1964   CN    Jean Stablinski    Georges Groussard    André Foucher  
1965   CN    Henri Anglade    Raymond Poulidor    Jacques Anquetil  
1966   CN    Jean-Claude Theilliere    Jean Stablinski    André Foucher  
1967   CN    Lucien Aimar    Raymond Riotte  
1968   CN    Lucien Aimar    Roger Pingeon    Michel Périn  
1969   CN    Raymond Delisle    Maurice Izier    Bernard Guyot  
1970   CN    Cyrille Guimard    Christian Raymond  
1971   CN    Cyrille Guimard  
1972   CN    Roland Berland    Bernard Guyot    Michel Périn  
1973   CN    Bernard Thevenet    Regis Ovion    Claude Tollet  
1974   CN    Georges Talbourdet    Alain Santy    Bernard Bourreau  
1975   CN    Regis Ovion    Alain Santy    Gérard Moneyron  
1976   CN    Guy Sibille    Alain Meslet    Jean-Pierre Genet  
1977   CN    Marcel Tinazzi    Rene Bittinger    Andre Chalmel  
1978   CN    Bernard Hinault    Jean-Rene Bernaudeau    Gilbert Chaumaz  
1979   CN    Roland Berland    Bernard Hinault    Mariano Martinez  
1980   CN    Pierre-Raymond Villemiane    Bernard Hinault    Raymond Martin  
1981   CN    Serge Beucherie    Bernard Vallet    Hubert Linard  
1982   CN    Régis Clère    Bernard Vallet    Jacques Michaud  
1983   CN    Marc Gomez    Jacques Michaud    Jean-Rene Bernaudeau  
1984   CN    Laurent Fignon    Eric Dall`Armelina    Pascal Jules  
1985   CN    Jean-Claude Leclercq    Charly Berard    Martial Gayant  
1986   CN    Yvon Madiot    Jean-Claude Leclercq    Jean-Claude Bagot  
1987   CN    Marc Madiot    Luc Leblanc    Martial Gayant  
1988   CN    Eric Caritoux    Marc Madiot    Gilbert Duclos-Lassalle  
1989   CN    Eric Caritoux    Laurent Bezault    Martial Gayant  
1990   CN    Philippe Louviot    Pascal Dubois    Christophe Manin  
1991   CN    Armand De Las Cuevas    Thierry Claveyrolat    Gérard Rué  
1992   CN    Luc Leblanc    Thierry Marie    Jean-Claude Colotti  
1993   CN    Jacky Durand    Laurent Brochard    Francisque Teyssier  
1994   CN    Jacky Durand    Frédéric Moncassin    Christophe Capelle  
1995   CN    Eddy Seigneur    Jean-Claude Colotti    Laurent Madouas  
1996   CN    Stéphane Heulot    Laurent Roux    Frédéric Guesdon  
1997   CN    Stephane Barthe    Damien Nazon    Franck Morelle  
1998   CN    Laurent Jalabert    Luc Leblanc    Richard Virenque  
1999   CN    Francois Simon    Pascal Hervé    Cédric Vasseur  
2000   CN    Christophe Capelle    Jacky Durand    Anthony Morin  
2001   CN    Didier Rous    Walter Bénéteau    Arnaud Pretot  
2002   CN    Nicolas Vogondy    Nicolas Jalabert    Patrice Halgand  
2003   CN    Didier Rous    Richard Virenque    Patrice Halgand  
2004   CN    Thomas Voeckler    Cyril Dessel    Benoit Salmon  
2005   CN    Pierrick Fédrigo    Laurent Brochard    Nicolas Jalabert  
2006   CN    Florent Brard    Thomas Voeckler    Didier Rous  
2007   CN    Christophe Moreau    Pierrick Fédrigo    Patrice Halgand  
2008   CN    Nicolas Vogondy    Arnaud Coyot    Julien Loubet  
2009   CN    Dimitri Champion    Anthony Geslin    Anthony Roux  
2010   CN    Thomas Voeckler    Christophe Le Mével    Mickaël Delage  
2011   CN    Sylvain Chavanel    Anthony Roux    Thomas Voeckler  
2012   CN    Nacer Bouhanni    Arnaud Démare    Adrien Petit  
2013   CN    Arthur Vichot    Sylvain Chavanel    Tony Gallopin  
2014   CN    Arnaud Démare    Nacer Bouhanni    Kévin Réza  
2015   CN    Steven Tronet    Tony Gallopin    Sylvain Chavanel  
2016   CN    Arthur Vichot    Tony Gallopin    Alexis Vuillermoz  
2017   CN    Arnaud Démare    Nacer Bouhanni    Jérémy Leveau  
2018   CN    Anthony Roux    Anthony Turgis    Julian Alaphilippe  
2019   CN    Warren Barguil    Julien Simon    Damien Touzé  
2020   CN    Arnaud Démare    Bryan Coquard    Julian Alaphilippe  
2021   CN    Rémi Cavagna    Rudy Molard    Damien Touzé  
2022   CN    Florian Sénéchal    Anthony Turgis    Axel Zingle  

4 victories: Jean Stablinski (fra)
3 victories: Arnaud Démare (fra), Octave Lapize (fra), Francis Pélissier (fra), Georges Speicher (fra)
2 victories: Jean Alavoine (fra), Henri Anglade (fra), Roland Berland (fra), Louison Bobet (fra), Eric Caritoux (fra), Jacky Durand (fra), Gustave Garrigou (fra), Valentin Huot (fra), Émile Idée (fra), Ferdinand Le Drogo (fra), Paul Maye (fra), Didier Rous (fra), Achille Souchard (fra), Arthur Vichot (fra), Thomas Voeckler (fra), Nicolas Vogondy (fra)