NC NETHERLANDS
 
 Netherlands
Note:  1927: 1e officiele kampioenschap voor profs
1967: Eef Dolman (1e) gediskwalificeerd.
1970: Harrie Jansen (2e), Jos van der Vleuten (3e) en Eef Dolman (5e) gediskwalificeerd.
1973: Ben Janbroers (2e) gediskwalificeerd.
 

Palmares | More
Year   1   2   3  
1917   Jorinus Van Der Wiel (ned)   Frans Hoeckx (ned)  
1918   Jorinus Van Der Wiel (ned)   Henk Franssen (ned)   Jan De Vries (ned)  
1919   Frits Wiersma (ned)   Jorinus Van Der Wiel (ned)  
1920   Frits Wiersma (ned)   Jan De Vries (ned)   Gerard Vlemmix (ned)  
1921   Jorinus Van Der Wiel (ned)   Evert Van Grafhorst (ned)   Piet Ikelaar (ned)  
1922   Herman Nankman (ned)   Arie Van Der Stel (ned)   H. Datema (ned)  
1923   Piet Ikelaar (ned)   Jan Bekkering (ned)   Johan Van Melis (ned)  
1924   Piet Ikelaar (ned)   Gerard Vreeswijk (ned)   Jorinus Van Der Wiel (ned)  
1925   Jorinus Van Der Wiel (ned)   Piet Ikelaar (ned)   Joep Franssen (ned)  
1926   Klaas Van Nek (ned)   Jorinus Van Der Wiel (ned)   Frans Van Wijk (ned)  
1927   Joep Franssen (ned)   Jan Van Rooy (ned)   Gerrit Van Den Berg (ned)  
1928   Hans Bockom (ned)   August Ramakers (ned)   Jan Van Rooy (ned)  
1929   Hans Bockom (ned)   Martin Van Hal (ned)  
1930   Adrianus Jacobus Braspennincx (ned)   Jo Anspach (ned)  
1931   Cesar Bogaert (ned)   Bram Ranschaert (ned)   Bram Polak (ned)  
1932   Marinus Valentijn (ned)   Thijs Van Oers (ned)  
1933   Thijs Van Oers (ned)   Cesar Bogaert (ned)   Marinus Valentijn (ned)  
1934   Cesar Bogaert (ned)   Gerrit Van De Ruit (ned)   Piet Kruisman (ned)  
1935   Marinus Valentijn (ned)   Cees Heeren (ned)   Alfons Stuyts (ned)  
1936   Kees Pellenaars (ned)   Louis Van Schijndel (ned)   Jan Gommers (ned)  
1937   John Braspennincx (ned)   Jan Verveer (ned)   Arie Overweel (ned)  
1938   Theofiel Middelkamp (ned)   Gerrit Schulte (ned)   Marinus Valentijn (ned)  
1939   Janus Hellemons (ned)   Arie Overweel (ned)   Rein Kroeze (ned)  
1940   Louis Motké (ned)   Cees Joosen (ned)   Piet Van Nek (ned)  
1941   Louis Motké (ned)   Aad Van Amsterdam (ned)   Cees Joosen (ned)  
1942   John Braspennincx (ned)   Kees Bakker (ned)   Huub Sijen (ned)  
1943   Theofiel Middelkamp (ned)   Cees Joosen (ned)   Frans Van De Zande (ned)  
1944   Gerrit Schulte (ned)   Huub Sijen (ned)   Theofiel Middelkamp (ned)  
1945   Theofiel Middelkamp (ned)   Antoon Steenbakkers (ned)   Wim De Ruyter (ned)  
1946   Bouk Schellingerhoudt (ned)   Theofiel Middelkamp (ned)   Huub Sijen (ned)  
1947   Jefke Janssen (ned)   Gerrit Schulte (ned)   Frans Pauwels (ned)  
1948   Gerrit Schulte (ned)   Huub Sijen (ned)   Theofiel Middelkamp (ned)  
1949   Jefke Janssen (ned)   Wim Van Est (ned)   Gerrit Voorting (ned)  
1950   Gerrit Schulte (ned)   Wout Wagtmans (ned)   Jefke Janssen (ned)  
1951   Hans Dekkers (ned)   Wim Van Est (ned)   Wout Wagtmans (ned)  
1952   Hans Dekkers (ned)   Wim Van Est (ned)   Wout Wagtmans (ned)  
1953   Gerrit Schulte (ned)   Wim Van Est (ned)   Wout Wagtmans (ned)  
1954   Adri Voorting (ned)   Wout Wagtmans (ned)   Gerrit Voorting (ned)  
1955   Thijs Roks (ned)   Hein Van Breenen (ned)   Wout Wagtmans (ned)  
1956   Wim Van Est (ned)   Leo Van Der Pluijm (ned)   Arend Van `t Hof (ned)  
1957   Wim Van Est (ned)   Jules Maenen (ned)   Jef Lahaye (ned)  
1958   Jef Lahaye (ned)   Michel Stolker (ned)   Gerrit Voorting (ned)  
1959   Piet Damen (ned)   Bram Kool (ned)   Joop Captein (ned)  
1960   Bas Maliepaard (ned)   Ab Geldermans (ned)   Antoon Van Der Steen (ned)  
1961   Bas Maliepaard (ned)   Jacques Van De Klundert (ned)   Michel Stolker (ned)  
1962   Ab Geldermans (ned)   Jo De Roo (ned)   Piet Rentmeester (ned)  
1963   Peter Post (ned)   Dick Groeneweg (ned)   Lex Van Kreuningen (ned)  
1964   Jo De Roo (ned)   Cees Haast (ned)   Rik Wouters (ned)  
1965   Jo De Roo (ned)   Arie Den Hartog (ned)   Leo Knops (ned)  
1966   Gerben Karstens (ned)   Cees Haast (ned)   Henk Nijdam (ned)  
1967   Jo De Roo (ned)   Wim Schepers (ned)  
1968   Evert Dolman (ned)   Harm Ottenbros (ned)   Jan Harings (ned)  
1969   Jaak Frijters (ned)   Evert Dolman (ned)   Gerben Karstens (ned)  
1970   Peter Kisner (ned)  
1971   Joop Zoetemelk (ned)   Wim Prinsen (ned)   Gerben Karstens (ned)  
1972   Tino Tabak (ned)   Joop Zoetemelk (ned)   Rini Wagtmans (ned)  
1973   Joop Zoetemelk (ned)   Gerben Karstens (ned)  
1974   Cees Priem (ned)   Gerard Vianen (ned)   Nidi Den Hertog (ned)  
1975   Hennie Kuiper (ned)   Bert Pronk (ned)   Joop Zoetemelk (ned)  
1976   Jan Raas (ned)   Aad Van Den Hoek (ned)   Hennie Kuiper (ned)  
1977   Fedor Den Hertog (ned)   Jan Krekels (ned)   Gerrie Knetemann (ned)  
1978   Henk Lubberding (ned)   Jan Raas (ned)   Piet Van Katwijk (ned)  
1979   Henk Lubberding (ned)   Joop Zoetemelk (ned)   Jan Raas (ned)  
1980   Johan Van Der Velde (ned)   Adri "Jos" Schipper (ned)   Theo De Rooy (ned)  
1981   Jacques Hanegraaf (ned)   Gerrie Knetemann (ned)   Adri Van Der Poel (ned)  
1982   Johan Van Der Velde (ned)   Peter Winnen (ned)   Joop Zoetemelk (ned)  
1983   Jan Raas (ned)   Henk Lubberding (ned)   Adri Van Der Poel (ned)  
1984   Jan Raas (ned)   Henk Lubberding (ned)   Johan Van Der Velde (ned)  
1985   Jacques Hanegraaf (ned)   Gerard Veldscholten (ned)   Jacques Van Meer (ned)  
1986   Jos Lammertink (ned)   Nico Verhoeven (ned)   Peter Stevenhaagen (ned)  
1987   Adri Van Der Poel (ned)   Gerrit Solleveld (ned)   Theo De Rooy (ned)  
1988   Peter Pieters (ned)   Adri Van Der Poel (ned)   Teun Van Vliet (ned)  
1989   Frans Maassen (ned)   Johan Lammerts (ned)   Maarten Ducrot (ned)  
1990   Peter Winnen (ned)   Steven Rooks (ned)   Henri "Toon" Manders (ned)  
1991   Steven Rooks (ned)   Gert-Jan Theunisse (ned)   Erik Breukink (ned)  
1992   Tristan Hoffman (ned)   Jan Siemons (ned)   Erik Breukink (ned)  
1993   Erik Breukink (ned)   Steven Rooks (ned)   Frans Maassen (ned)  
1994   Steven Rooks (ned)   Gert-Jan Theunisse (ned)   Marco Vermey (ned)  
1995   Servais Knaven (ned)   Danny Nelissen (ned)   Maarten Den Bakker (ned)  
1996   Maarten Den Bakker (ned)   Bart Voskamp (ned)   Erik Dekker (ned)  
1997   Michael Boogerd (ned)   Erik Breukink (ned)   Servais Knaven (ned)  
1998   Michael Boogerd (ned)   Tristan Hoffman (ned)   Leon Van Bon (ned)  
1999   Maarten Den Bakker (ned)   Servais Knaven (ned)   Raymond Meijs (ned)  
2000   Leon Van Bon (ned)   Koos Moerenhout (ned)   Erik Dekker (ned)  
2001   Jans Koerts (ned)   Rudi Kemna (ned)   Louis De Koning (ned)  
2002   Stefan Van Dijk (ned)   Rudi Kemna (ned)   Max Van Heeswijk (ned)  
2003   Rudi Kemna (ned)   Stefan Van Dijk (ned)   Max Van Heeswijk (ned)  
2004   Erik Dekker (ned)   Koos Moerenhout (ned)   Arthur Farenhout (ned)  
2005   Leon Van Bon (ned)   Steven De Jongh (ned)   Max Van Heeswijk (ned)  
2006   Sebastian Langeveld (ned)   Karsten Kroon (ned)   Bram Tankink (ned)  
2007   Koos Moerenhout (ned)   Sebastian Langeveld (ned)   Maarten Den Bakker (ned)  
2008   Lars Boom (ned)   Koos Moerenhout (ned)   Steven De Jongh (ned)  
2009   Koos Moerenhout (ned)   Kenny Van Hummel (ned)   Joost Van Leijen (ned)  
2010   Niki Terpstra (ned)   Pieter Weening (ned)   Lars Boom (ned)  
2011   Pim Ligthart (ned)   Bram Tankink (ned)   Reinier Honig (ned)  
2012   Niki Terpstra (ned)   Lars Boom (ned)   Bert-Jan Lindeman (ned)  
2013   Johnny Hoogerland (ned)   Tom Dumoulin (ned)   Sebastian Langeveld (ned)  
2014   Sebastian Langeveld (ned)   Niki Terpstra (ned)   Wesley Kreder (ned)  
2015   Niki Terpstra (ned)   Ramon Sinkeldam (ned)   Danny Van Poppel (ned)  
2016   Dylan Groenewegen (ned)   Wouter Wippert (ned)   Wim Stroetinga (ned)  
2017   Ramon Sinkeldam (ned)   Wouter Wippert (ned)   Dylan Groenewegen (ned)  
2018   Mathieu Van Der Poel (ned)   Danny Van Poppel (ned)   Ramon Sinkeldam (ned)  
2019   Fabio Jakobsen (ned)   Moreno Hofland (ned)   Bas Van Der Kooij (ned)  

4 victories: Gerrit Schulte (ned), Jorinus Van Der Wiel (ned)
3 victories: Theofiel Middelkamp (ned), Jan Raas (ned), Niki Terpstra (ned)
2 victories: Hans Bockom (ned), Cesar Bogaert (ned), Michael Boogerd (ned), John Braspennincx (ned), Jo De Roo (ned), Hans Dekkers (ned), Maarten Den Bakker (ned), Jacques Hanegraaf (ned), Piet Ikelaar (ned), Jefke Janssen (ned), Sebastian Langeveld (ned), Henk Lubberding (ned), Bas Maliepaard (ned), Koos Moerenhout (ned), Louis Motké (ned), Steven Rooks (ned), Marinus Valentijn (ned), Leon Van Bon (ned), Johan Van Der Velde (ned), Wim Van Est (ned), Frits Wiersma (ned), Joop Zoetemelk (ned)