WORLD CHAMPIONSHIPS
 

Palmares | More
Year      1   2   3  
1958       Galina Ermolaeva (urs)   Valentina Maximova (urs)   Jean Dunn (gbr)  
1959       Galina Ermolaeva (urs)   Valentina Maximova (urs)   Jean Dunn (gbr)  
1960       Galina Ermolaeva (urs)   Valentina Maximova (urs)   Jean Dunn (gbr)  
1961       Galina Ermolaeva (urs)   Valentina Maximova (urs)   Jean Dunn (gbr)  
1962       Valentina Savina (urs)   Irina Kiritchenko (urs)   Jean Dunn (gbr)  
1963       Galina Ermolaeva (urs)   Irina Kiritchenko (urs)   Valentina Savina (urs)  
1964       Irina Kiritchenko (urs)   Galina Ermolaeva (urs)   Gisèle Caille (fra)  
1965       Valentina Savina (urs)   Galina Ermolaeva (urs)   Karin Stuewe (gdr)  
1966       Irina Kiritchenko (urs)   Valentina Savina (urs)   Heidi Blobner (gdr)  
1967       Valentina Savina (urs)   Irina Kiritchenko (urs)   Galina Ermolaeva (urs)  
1968       Alla Baguinians (urs)   Irina Kiritchenko (urs)   Galina Ermolaeva (urs)  
1969       Galina Tsareva (urs)   Galina Ermolaeva (urs)   Irina Kiritchenko (urs)  
1970       Galina Tsareva (urs)   Galina Ermolaeva (urs)   Valentina Savina (urs)  
1971       Galina Tsareva (urs)   Galina Ermolaeva (urs)   Iva Zajikova (tch)  
1972       Galina Ermolaeva (urs)   Minnie Brinkhof-Nieuwenhuis (ned)   Sheila Young-Ochowicz (usa)  
1973       Sheila Young-Ochowicz (usa)   Iva Zajikova (tch)   Galina Ermolaeva (urs)  
1974       Tamara Piltsikova (urs)   Sue Novara (usa)   Galina Tsareva (urs)  
1975       Sue Novara (usa)   Iva Zajikova (tch)   Sheila Young-Ochowicz (usa)  
1976       Sheila Young-Ochowicz (usa)   Sue Novara (usa)   Iva Zajikova (tch)  
1977       Galina Tsareva (urs)   Sue Novara (usa)   Iva Zajikova (tch)  
1978       Galina Tsareva (urs)   Sue Novara (usa)   Iva Zajikova (tch)  
1979       Galina Tsareva (urs)   Truus Van Der Plaat (ned)   Sue Novara (usa)  
1980       Sue Novara (usa)   Galina Tsareva (urs)   Claudia Lommatzsch (gdr)  
1981       Sheila Young-Ochowicz (usa)   Claudine Vierstraete (bel)   Claudia Lommatzsch (gdr)  
1982       Connie Paraskevin-Young (usa)   Sheila Young-Ochowicz (usa)   Claudia Lommatzsch (gdr)  
1983       Connie Paraskevin-Young (usa)   Claudia Lommatzsch (gdr)   Isabelle Nicoloso-Verger (fra)  
1984       Connie Paraskevin-Young (usa)   Erica Salumiae (urs)   Zhou Suying (chn)  
1985       Isabelle Nicoloso-Verger (fra)   Connie Paraskevin-Young (usa)   Natalja Kruchelnitskaya (urs)  
1986       Christa Rothenburger (gdr)   Erica Salumiae (urs)   Connie Paraskevin-Young (usa)  
1987       Erica Salumiae (urs)   Christa Rothenburger (gdr)   Connie Paraskevin-Young (usa)  
1989       Erica Salumiae (urs)   Galina Eniukhina (urs)   Isabelle Gautheron (fra)  
1990       Connie Paraskevin-Young (usa)   Renee Duprel (usa)   Rita Razmaite (urs)  
1991       Ingrid Haringa (ned)   Annett Neumann (ger)   Connie Paraskevin-Young (usa)  
1993       Tanya Dubnicoff (can)   Ingrid Haringa (ned)   Nathalie Lancien-Even (fra)  
1994       Galina Eniukhina (urs)   Felicia Ballanger (fra)   Oksana Grishina (urs)  
1995       Felicia Ballanger (fra)   Olga Slyussareva (urs)   Erica Salumiae (urs)  
1996       Felicia Ballanger (fra)   Annett Neumann (ger)   Magali Faure-Humbert (fra)  
1997       Felicia Ballanger (fra)   Michelle Ferris (aus)   Oksana Grishina (urs)  
1998       Felicia Ballanger (fra)   Michelle Ferris (aus)   Tanya Dubnicoff (can)  
1999       Felicia Ballanger (fra)   Michelle Ferris (aus)   Tanya Dubnicoff (can)  
2000       Natalia Tsylinskaya-Markaunichenka (urs)   Lori-Ann Muenzer (can)   Katrin Meinke (ger)  
2001       Svetlana Grankovskaya (urs)   Tammy Thomas (usa)   Lori-Ann Muenzer (can)  
2002       Natalia Tsylinskaya-Markaunichenka (urs)   Kerrie Meares (aus)   Katrin Meinke (ger)  
2003       Svetlana Grankovskaya (urs)   Natalia Tsylinskaya-Markaunichenka (urs)   Nancy Contreras Reyes (mex)  
2004       Svetlana Grankovskaya (urs)   Anna Meares (aus)   Lori-Ann Muenzer (can)  
2005       Victoria Pendleton (gbr)   Tamilia Abassova (urs)   Anna Meares (aus)  
2006       Natalia Tsylinskaya-Markaunichenka (urs)   Victoria Pendleton (gbr)   Guo Shuang (chn)  
2007       Victoria Pendleton (gbr)   Guo Shuang (chn)   Anna Meares (aus)  
2008       Victoria Pendleton (gbr)   Simona Krupeckaite (urs)   Jennie Reed (usa)  
2009       Victoria Pendleton (gbr)   Willy Kanis (ned)   Simona Krupeckaite (urs)  
2010       Victoria Pendleton (gbr)   Guo Shuang (chn)   Simona Krupeckaite (urs)  
2011       Anna Meares (aus)   Simona Krupeckaite (urs)   Victoria Pendleton (gbr)  
2012       Victoria Pendleton (gbr)   Simona Krupeckaite (urs)   Anna Meares (aus)  
2013       Rebecca James (gbr)   Kristina Vogel (ger)   Lee Wai Sze (hkg)  
2014       Kristina Vogel (ger)   Zhong Tianshi (chn)   Lin Junhong (chn)  
2015       Kristina Vogel (ger)   Elis Ligtlee (ned)   Zhong Tianshi (chn)  
2016       Zhong Tianshi (chn)   Lin Junhong (chn)   Kristina Vogel (ger)  
2017       Kristina Vogel (ger)   Stephanie Morton (aus)   Lee Wai Sze (hkg)  
2018       Kristina Vogel (ger)   Stephanie Morton (aus)   Pauline Sophie Grabosch (ger)  

6 victories: Galina Ermolaeva (urs), Victoria Pendleton (gbr), Galina Tsareva (urs)
5 victories: Felicia Ballanger (fra)
4 victories: Connie Paraskevin-Young (usa), Kristina Vogel (ger)
3 victories: Svetlana Grankovskaya (urs), Valentina Savina (urs), Natalia Tsylinskaya-Markaunichenka (urs), Sheila Young-Ochowicz (usa)
2 victories: Irina Kiritchenko (urs), Sue Novara (usa), Erica Salumiae (urs)