OMLOOP VAN HET HOUTLAND
 
 Belgium
 

Palmares | More
Year   1   2   3  
1945   Andre Maelbrancke (bel)   Georges Desplenter (bel)   Arthur Mommerency (bel)  
1946   Roger De Corte (bel)   Richard Depoorter (bel)   Lucien Mathys (bel)  
1947   Adolf Verschueren (bel)   Michel Van Elsue (bel)   Irene De Keyser (bel)  
1948   Albert Anutchin (bel)   Omer Huwel (bel)   Emmanuel Thoma (bel)  
1949   André Pieters (bel)   Albert Ramon (bel)   Jean Laroye (bel)  
1950   Andre Maelbrancke (bel)   Valere Ollivier (bel)   Albert Sercu (bel)  
1951   Andre Maelbrancke (bel)   Andre Declerck (bel)   Gentiel Vermeersch (bel)  
1952   Valere Ollivier (bel)   Willem Labaere (bel)   Henri Van Kerckhove (bel)  
1953   Arthur Mommerency (bel)   André Pieters (bel)   Andre Noyelle (bel)  
1954   Lucien Victor (bel)   Rene "Flander" Janssens (bel)   Camilius (Buddy) De Munster (bel)  
1955   Roger De Corte (bel)   Firmin Bral (bel)   André Pieters (bel)  
1956   Leon Van Daele (bel)   Firmin Bral (bel)   Willy Truye (bel)  
1957   Gilbert Desmet (bel)   Roger Verplaetse (bel)   Rik Van Looy (bel)  
1958   Gilbert Desmet (bel)   Roger De Corte (bel)   Norbert Kerckhove (bel)  
1959   Arthur Decabooter (bel)   Jan Zagers (bel)   Johnny Deleye (bel)  
1960   Michel Stolker (ned)   Arthur Decabooter (bel)   Frans De Mulder (bel)  
1961   Roland Aper (bel)   Marcel Ongenae (bel)   Andre Assez (bel)  
1962   Norbert Kerckhove (bel)   Laurent Christiaens (bel)   Joseph Planckaert (bel)  
1963   Robert Vandecaveye (bel)   Romain Van Wynsberghe (bel)   Emiel Lambrecht (bel)  
1964   Arthur Decabooter (bel)   Georges Decraeye (bel)   Antoon Declercq (bel)  
1965   Gilbert Desmet (bel)   Jacques De Boever (bel)   Georges Vandenberghe (bel)  
1966   Walter Boucquet (bel)   Eddy Van Audenaerde (bel)   Gilbert Desmet (bel)  
1967   Jan Boonen (bel)   Rik Van Looy (bel)   Daniel Vanryckeghem (bel)  
1968   Walter Boucquet (bel)   Tony Daelemans (bel)   Willy Donie (bel)  
1969   Noel Van Clooster (bel)   Freddy Decloedt (bel)   Wim Dubois (ned)  
1970   Roger De Vlaeminck (bel)   Daniel Vanryckeghem (bel)   Willy Maes (bel)  
1971   Andre Dierickx (bel)   Etienne Buysse (bel)   Luc Van Goidsenhoven (bel)  
1972   Patrick Sercu (bel)   Tony Gakens (bel)   Jacques De Boever (bel)  
1973   Marc Lievens (bel)   Paul Lannoo (bel)   Gerry Catteeuw (bel)  
1974   Willy Planckaert (bel)   Jose Vanackere (bel)   Serge Vandaele (bel)  
1975   Eddy Cael (bel)   Andre Dierickx (bel)   Fernand Hermie (bel)  
1976   Lieven Malfait (bel)   Eric Jacques (bel)   Jose Vanackere (bel)  
1977   Marc Demeyer (bel)   Eddy Vanhaerens (bel)   Sean Kelly (irl)  
1978   Herman Vanspringel (bel)   Eddy Cael (bel)   Alain De Roo (bel)  
1979   Alain De Roo (bel)   Adri "Jos" Schipper (ned)   Eddy Cael (bel)  
1980   Walter Planckaert (bel)   Yvan Lamote (bel)   Ronny Van Marcke (bel)  
1981   Rudy Pevenage (bel)   Willy Scheers (bel)   Werner Devos (bel)  
1982   Michel Pollentier (bel)  
Eddy Vanhaerens (bel)  
Alain Desaever (bel)  
1983   Ronny Van Marcke (bel)   Werner Devos (bel)   Eddy Vanhaerens (bel)  
1984   Ludo Frijns (bel)   Jacques Hanegraaf (ned)   Dirk Demol (bel)  
1985   Yvan Lamote (bel)   Dirk Clarysse (bel)   Sylvester Aarts (ned)  
1986   Willem Wijnant (bel)   Dirk Demol (bel)   Werner Devos (bel)  
1987   Hendrik Redant (bel)   Paul Haghedooren (bel)   Yvan Lamote (bel)  
1988   Danny Janssens (bel)   Frank Hoste (bel)   Gino De Backer (bel)  
1989   Jan Bogaert (bel)   Pascal Elaut (bel)   Johan Devos (bel)  
1990   Johan Museeuw (bel)   Patrick Verschueren (bel)   Patrick Hendrickx (bel)  
1991   Didier Priem (bel)   Wiebren Veenstra (ned)   Johan Devos (bel)  
1992   Johan Devos (bel)   Ferdi Dierickx (bel)   Jelle Nijdam (ned)  
1993   Danny Daelman (bel)   Leon Van Bon (ned)   Bart Heirewegh (bel)  
1994   Etienne De Wilde (bel)   Michel Cornelisse (ned)   Werner Van Rompaey (bel)  
1995   Jans Koerts (ned)   Jo Planckaert (bel)   Michel Cornelisse (ned)  
1996   Johan Capiot (bel)   Robbie Vandaele (bel)   Roger Hammond (gbr)  
1997   Robbie Vandaele (bel)   John Talen (ned)   Jurgen Vermeersch (bel)  
1998   Etienne De Wilde (bel)   Brian Dalgaard Jensen (den)   Jean-Pierre Heynderickx (bel)  
1999   Etienne De Wilde (bel)   John Talen (ned)   Hans De Meester (bel)  
2000   Niko Eeckhout (bel)   Linas Balciunas (ltu)   Fabien De Waele (bel)  
2001   Geert Omloop (bel)   Julien Smink (ned)   Mark Walters (can)  
2003   Geert Omloop (bel)   Christophe Roodhooft (bel)   Alain Van Katwijk (ned)  
2004   Bert De Waele (bel)   Dennis Haueisen (ger)   Jurgen Roelandts (bel)  
2005   Kevin Van Impe (bel)   Marcel Sieberg (ger)   Steven Caethoven (bel)  
2006   Artur Gajek (ger)   Niko Eeckhout (bel)   Danilo Hondo (ger)  
2007   Steven De Jongh (ned)   Baden Cooke (aus)   Niko Eeckhout (bel)  
2008   Martin Pedersen (den)   Michael Tronborg Kristensen (den)   Roy Curvers (ned)  
2009   Graeme Brown (aus)   Robert Wagner (ger)   Niko Eeckhout (bel)  
2010   Stefan Van Dijk (ned)   Kenny Van Hummel (ned)   Adam Blythe (gbr)  
2011   Guillaume Van Keirsbulck (bel)   Stefan Van Dijk (ned)   Mark McNally (gbr)  
2012   Marcel Kittel (ger)   Adam Blythe (gbr)   Timothy Dupont (bel)  
2013   Marcel Kittel (ger)   Nacer Bouhanni (fra)   Jens Debusschere (bel)  
2014   Jelle Wallays (bel)   Daniel Schorn (aut)   Coen Vermeltfoort (ned)  
2015   Jens Debusschere (bel)   Timothy Dupont (bel)   Coen Vermeltfoort (ned)  
2017   Tom Devriendt (bel)   Maarten Wynants (bel)   Brian Van Goethem (ned)  
2018   Jonas Van Genechten (bel)   Jasper De Buyst (bel)   Timothy Dupont (bel)  

3 victories: Etienne De Wilde (bel), Gilbert Desmet (bel), Andre Maelbrancke (bel)
2 victories: Walter Boucquet (bel), Roger De Corte (bel), Arthur Decabooter (bel), Marcel Kittel (ger), Geert Omloop (bel)