KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN
 
 Belgium
 

Palmares | More
Year   1   2   3  
Koolskamp
1907   Camille Haeck (bel)  
Kampioenschap van Vlaanderen
1908   Robert Wancourt (bel)   Firmin Lambot (bel)   Louis Colsaet (fra)  
1909   Robert Wancourt (bel)   Odiel Defraye (bel)   Marcel Buysse (bel)  
1910   Odiel Defraye (bel)   Leon Buysse (bel)   Henri Van Lerberghe (bel)  
1911   Leon Buysse (bel)   Alois Persyn (bel)   Alfons Brutin (bel)  
1912   Abel De Vogelaere (bel)   Leon Buysse (bel)   Alois Persyn (bel)  
1913   Rene Anno (bel)   Arthur Maertens (bel)   Achiel Depauw (bel)  
1919   Jules Van Hevel (bel)   Leon Devos (bel)   Alfons Van Hecke (bel)  
1920   Jules Van Hevel (bel)   Henri Van Lerberghe (bel)   Florent Vandenberghe (bel)  
1921   Pierre Van De Velde (bel)   Marcel Buysse (bel)   Charles Govaert (bel)  
1922   Alfons Van Hecke (bel)   Florent Vandenberghe (bel)   Julien Volbrecht (bel)  
1923   Julien Volbrecht (bel)   Pierre Van De Velde (bel)   Theophile Van Eetvelde (bel)  
1924   Leon Devos (bel)   Jules Matton (bel)   Maurice De Waele (bel)  
1925   Aime Dossche (bel)   Maurice De Waele (bel)   Remi Cant (bel)  
1926   Henri De Jaegher (bel)   Gustaaf Van Slembrouck (bel)   Georges Ronsse (bel)  
1927   Paul Matton (bel)   Alfred Hamerlinck (bel)   Jan Meeuwis (bel)  
1928   Aime Dossche (bel)   Lucien Buysse (bel)   Hector Martin (bel)  
1929   Maurice Raes (bel)   Aime Dossche (bel)   Frans Bonduel (bel)  
Maurice De Waele (bel)  
1930   Alfred Hamerlinck (bel)   Leander Ghyssels (bel)   Constant Dyzers (bel)  
1931   Aime Dossche (bel)   Frans Bonduel (bel)   Julien Vervaecke (bel)  
1932   Gerard Desmet (bel)   Sylvere Maes (bel)   Andre Mortier (bel)  
1933   Gerard Desmet (bel)   Michel Van Vlockhoven (bel)   Andre Mortier (bel)  
1934   Jef Moerenhout (bel)   Albert Billiet (bel)   Jules Lowie (bel)  
1935   Marcel Kint (bel)   Jan-Jozef "Flander" Horemans (bel)   Albert Billiet (bel)  
1936   Julien Heernaert (bel)   Emiel Vandepitte (bel)   Frans Bonduel (bel)  
1937   Marcel Claeys (bel)   Gaston Denys (bel)   Jan Deman (bel)  
1938   Sylvain Grysolle (bel)   Odiel Van Den Meerschaut (bel)   Albert Beirnaert (bel)  
1941   Alberic Schotte (bel)   Frans Bonduel (bel)   Albert Sercu (bel)  
1942   Robert Van Eenaeme (bel)   Roger Cnockaert (bel)   Albert Paepe (bel)  
1943   Rik Van Steenbergen (bel)   Robert Van Eenaeme (bel)   Roger Cnockaert (bel)  
1945   Sylvain Grysolle (bel)   André Pieters (bel)   Omer Huwel (bel)  
1946   Achiel De Backer (bel)   Albert Sercu (bel)   Gustaaf Van Overloop (bel)  
1947   Albert Paepe (bel)   Albert Anutchin (bel)   Maurice Meersman (bel)  
1948   Emmanuel Thoma (bel)   Roger De Corte (bel)   Louis Brusselmans (bel)  
1949   Emile Vanderveken (bel)   Roger Decock (bel)   Rene "Flander" Janssens (bel)  
1950   Maurice Blomme (bel)   Arsene Rijckaert (bel)   André Pieters (bel)  
1951   Roger Decock (bel)   Gerard Buyl (bel)   Andre Maelbrancke (bel)  
1952   Arsene Rijckaert (bel)   Arthur Mommerency (bel)   Julien Plovie (bel)  
1953   Leon Delathouwer (bel)   Maurits Mollin (bel)   Arthur Mommerency (bel)  
1954   Alberic Schotte (bel)   André Rosseel (bel)   Karel De Baere (bel)  
1955   Leon Delathouwer (bel)   Andre Noyelle (bel)   Rene Mertens (bel)  
1956   Leon Van Daele (bel)   André Rosseel (bel)   Wim Van Est (ned)  
1957   Leon Van Daele (bel)   Leon Delathouwer (bel)   Firmin Bral (bel)  
1958   Leon Van Daele (bel)   Roger De Corte (bel)   Rene Mertens (bel)  
1959   Rik Van Looy (bel)   Andre Noyelle (bel)   Oswald Declercq (bel)  
1960   Gilbert Desmet (bel)   Joseph Marien (bel)   Michel Van Aerde (bel)  
1961   Frans De Mulder (bel)   Karel Clerckx (bel)   Gustave Desmet (bel)  
1962   André Messelis (bel)   Romain Van Wynsberghe (bel)   Oswald Declercq (bel)  
1963   Gustaaf Van Vaerenbergh (bel)   Jean-Baptiste Claes (bel)   Frans Melckenbeeck (bel)  
1964   Gustave Desmet (bel)   Rik Van Looy (bel)   Gilbert Maes (bel)  
1965   Palle Lykke Jensen (den)   Arthur Decabooter (bel)   Gustave Desmet (bel)  
1966   Eddy Merckx (bel)   Daniel Vanryckeghem (bel)   Gustave Desmet (bel)  
1967   Gerard Vianen (ned)   Eddy Van Audenaerde (bel)   Gustave Desmet (bel)  
1968   Jos Huysmans (bel)   Eric Leman (bel)   Rik Van Looy (bel)  
1969   Eric De Vlaeminck (bel)   Ronald De Witte (bel)   Jean-Pierre Monseré (bel)  
1970   Noel Van Clooster (bel)   Jean-Pierre Monseré (bel)   Herman Vrijders (bel)  
1971   Eric Leman (bel)   Rik Van Linden (bel)   Willy Planckaert (bel)  
1972   Patrick Sercu (bel)   Eddy Merckx (bel)   Walter Godefroot (bel)  
1973   Herman Vrijders (bel)   Jose Vanackere (bel)   Jos Spruyt (bel)  
1974   Freddy Maertens (bel)   Frans Verbeeck (bel)   Herman Vrijders (bel)  
1975   Jos Huysmans (bel)   Hennie Kuiper (ned)   Jose Vanackere (bel)  
1976   Freddy Maertens (bel)   Willy Planckaert (bel)   Serge Vandaele (bel)  
1977   Frans Verhaegen (bel)   Gery Verlinden (bel)   Willy In `t Ven (bel)  
1978   Daniel Willems (bel)   Gery Verlinden (bel)   Alain Desaever (bel)  
1979   Fons Van Katwijk (ned)   Marc Renier (bel)   Lieven Malfait (bel)  
1980   Theo De Rooy (ned)   Luc Colijn (bel)   Guido Van Sweevelt (bel)  
1981   Patrick Versluys (bel)   Frank Hoste (bel)   Ronny Van Marcke (bel)  
1982   Gery Verlinden (bel)   Hendrik Caethoven (bel)   Jean-Francois Chaurin (fra)  
1983   Patrick Devos (bel)   Adri Van Der Poel (ned)   Luc Meersman (bel)  
1984   Rudy Matthijs (bel)   Dirk Heirweg (bel)   Frank Hoste (bel)  
1985   Eddy Vanhaerens (bel)   Claude Criquielion (bel)   Pol Verschuere (bel)  
1986   Frank Van De Vijver (bel)   Herman Frison (bel)   Alan Peiper (aus)  
1987   Dirk Heirweg (bel)   Dirk Demol (bel)   Geert Decorte (bel)  
1988   Marnix Lameire (bel)   Edwin Bafcop (bel)   Dirk Heirweg (bel)  
1989   Etienne De Wilde (bel)   Luc Van De Vel (bel)   Herman Frison (bel)  
1990   Hendrik Redant (bel)   Wilfried Peeters (bel)   Dirk Demol (bel)  
1991   Johan Museeuw (bel)   Peter Huyghe (bel)   Wiebren Veenstra (ned)  
1992   Rik Van Slycke (bel)   Michel Van Haecke (bel)   Hendrik Redant (bel)  
1993   Sammie Moreels (bel)   Andrej Tchmil (bel)   Johan Museeuw (bel)  
1994   Jelle Nijdam (ned)   Hendrik Redant (bel)   Danny Nelissen (ned)  
1995   Johan Museeuw (bel)   Hans De Clercq (bel)   Wilfried Peeters (bel)  
1996   Niko Eeckhout (bel)   Johan Verstrepen (bel)   Peter Verbeken (bel)  
1997   Peter Van Petegem (bel)   Tom Steels (bel)   Michael Van Der Wolf (ned)  
1998   Niko Eeckhout (bel)   Hans De Clercq (bel)   Davy Delmé (bel)  
1999   Michel Van Haecke (bel)   Arvis Piziks (lat)   Steven De Jongh (ned)  
2000   Niko Eeckhout (bel)   John Talen (ned)   Chris Peers (bel)  
2001   Paul Van Hyfte (bel)   Bjornar Vestøl (nor)   Jean-Michel Tessier (fra)  
2002   Jimmy Casper (fra)   Marc Streel (bel)   Andy Cappelle (bel)  
2003   Baden Cooke (aus)   Jans Koerts (ned)   Robert Sassone (fra)  
2004   Jimmy Casper (fra)   Nico Mattan (bel)   Ludovic Capelle (bel)  
2005   Sergey Lagutin (rus)   Andy De Smet (bel)   Assan Bazayev (kaz)  
2006   Niko Eeckhout (bel)   Steven De Jongh (ned)   Danilo Hondo (ger)  
2007   Baden Cooke (aus)   Andy Cappelle (bel)   Denis Flahaut (fra)  
2008   André Greipel (ger)   Stefan Van Dijk (ned)   Andreas Stauff (ger)  
2009   Steven De Jongh (ned)   Sebastian Langeveld (ned)   Bobbie Traksel (ned)  
2010   Leigh Howard (aus)   Aidis Kruopis (ltu)   Tom Veelers (ned)  
2011   Marcel Kittel (ger)   André Greipel (ger)   Michael Van Staeyen (bel)  
2012   Ronan Van Zandbeek (ned)   Christopher Juul Jensen (den)   Kurt Hovelynck (bel)  
2013   Jens Debusschere (bel)   Baptiste Planckaert (bel)   Michael Van Staeyen (bel)  
2014   Arnaud Démare (fra)   Luka Mezgec (slo)   Jonas Van Genechten (bel)  
2015   Michal Golas (pol)   Nikolay Trusov (rus)   Adrian Aas Stien (nor)  
2016   Timothy Dupont (bel)   Fernando Gaviria Rendon (col)   Raymond Kreder (ned)  
2017   Fernando Gaviria Rendon (col)   Dylan Groenewegen (ned)   Jasper De Buyst (bel)  
2018   Dylan Groenewegen (ned)   John Degenkolb (ger)   Jasper Stuyven (bel)  

4 victories: Niko Eeckhout (bel)
3 victories: Aime Dossche (bel), Leon Van Daele (bel)
2 victories: Jimmy Casper (fra), Baden Cooke (aus), Leon Delathouwer (bel), Gerard Desmet (bel), Sylvain Grysolle (bel), Jos Huysmans (bel), Freddy Maertens (bel), Johan Museeuw (bel), Alberic Schotte (bel), Jules Van Hevel (bel), Robert Wancourt (bel)