GP DE L`ESCAUT
 
 Belgium
 

Palmares | Statistics | More
Year   1   2   3  
1907   Maurice Leturgie (fra)   Eugene Platteau (bel)   Francois Verstraeten (bel)  
1908   Adrien Kranskens (bel)   Guido De Vogelaere (bel)   Jules Bayens (bel)  
1909   Raymond Van Parijs (bel)   Jules Wiot (bel)   Bouts (bel)  
1910   Florent Luyckx (bel)   Jozef Bouw (bel)   Leon Valckenaers (bel)  
1911   Florent Luyckx (bel)   Frans Tyck (bel)   Jan Van Ingelghem (bel)  
1912   Joseph Van Wetter (bel)   Frans Tyck (bel)   Vermeylen (bel)  
1913   Joseph Van Wetter (bel)   Vermeylen (bel)   Ysermans (bel)  
1914   Octave Jacques (bel)   Guillaume Perwez (bel)   Edmond Dessy (bel)  
1919   Isidoor Mechant (bel)   Karel Block (bel)   Marcel Buysse (bel)  
1920   Victor Lenaers (bel)   Jean-Baptiste Mosselmans (bel)   Jacques Barvoets (bel)  
1921   René Vermandel (bel)   Isidoor Mechant (bel)   John Van Ruysseveldt (bel)  
1922   Florent Vandenberghe (bel)   Henri Moerenhout (bel)   Alfons Van Hecke (bel)  
1923   Emile Thollembeeck (bel)   Maurice De Waele (bel)   Denis Verschueren (bel)  
1924   René Vermandel (bel)   Denis Verschueren (bel)   Adolf Van Bruaene (bel)  
1925   Karel Van Hassel (bel)   Andre Verbist (bel)   Henri Hoevenaers (bel)  
1926   Joseph Dervaes (bel)   Jan Mertens (bel)   Lode Delannoy (bel)  
1927   Georges Ronsse (bel)   Armand Van Bruaene (bel)   Remy Van Impe (bel)  
1928   Joseph Dervaes (bel)   Andre Verbist (bel)   Jan Mertens (bel)  
1929   Joseph Wauters (bel)   Andre Verbist (bel)   Alfred Hamerlinck (bel)  
1930   Denis Verschueren (bel)   Joseph Wauters (bel)   Gustaaf (August) Reyns (bel)  
1931   Godfried De Vocht (bel)   Odiel Van Hevel (bel)   Denis Verschueren (bel)  
1932   Godfried De Vocht (bel)   Denis Verschueren (bel)   August Verdyck (bel)  
1933   Jan-Jozef "Flander" Horemans (bel)   Louis Hardiquest (bel)   Louis Duerloo (bel)  
1934   Leon Tommies (bel)   Alfred Hamerlinck (bel)   Jef Moerenhout (bel)  
1935   Gerard Loncke (bel)   Edward Vissers (bel)   Gustaaf Deloor (bel)  
1936   Marcel Van Schil (bel)   Frans Van Hassel (bel)   Camiel Michielsen (bel)  
1937   Sylvain Grysolle (bel)   Michel D`Hooghe (bel)   Jozef Huts (bel)  
1938   Antoine Dignef (bel)   Alois De Bruyne (bel)   Achiel Buysse (bel)  
1939   Achiel Buysse (bel)   Auguste Toubeau (bel)   Roger Vandendriessche (bel)  
1941   Stan Ockers (bel)   Gorgon Hermans (bel)   Jan Valkenborgh (bel)  
1942   Lode Busschops (bel)   Lode Janssens (bel)   Hector Bruneel (bel)  
1943   Eloi Meulenberg (bel)   Roger Van Melckebecke (bel)   Robert Van Eenaeme (bel)  
1944   Frans Knaepkens (bel)   Gustaaf Bonvarlez (bel)   Lodewijk Joris (bel)  
1946   Stan Ockers (bel)   Ernest Sterckx (bel)   Gustaaf Van Overloop (bel)  
1947   Rene Mertens (bel)   Albert Sercu (bel)   Theo Middelkamp (ned)  
1948   Achiel Buysse (bel)   Frans Knaepkens (bel)   Theo Middelkamp (ned)  
1949   Roger De Corte (bel)   Valere Ollivier (bel)   Ernest Sterckx (bel)  
1950   André Pieters (bel)   Lode Poels (bel)   Ernest Sterckx (bel)  
1951   Ernest Sterckx (bel)   Valere Ollivier (bel)   Georges Claes (bel)  
1952   Roger De Corte (bel)   Karel De Baere (bel)   Ernest Sterckx (bel)  
1953   Hans Dekkers (ned)   Leo Buyst (bel)   Karel De Baere (bel)  
1954   Roger Decock (bel)   Marcel Janssens (bel)   Ernest Sterckx (bel)  
1955   Alberic Schotte (bel)   Marcel Janssens (bel)   Jos De Feyter (bel)  
1956   Rik Van Looy (bel)   Henri Luyten (bel)   Kai-Allan Olsen (den)  
1957   Rik Van Looy (bel)   Willy Lauwers (bel)   Jan Van Gompel (bel)  
1958   Raymond Vrancken (bel)   Frans Van Looveren (bel)   Jos Van Bael (bel)  
1959   Willy Butzen (bel)   Lucien Demunster (bel)   Jos Van Bael (bel)  
1960   Petrus Oellibrandt (bel)   Marcel Buys (bel)   Michel Stolker (ned)  
1961   Raymond Vrancken (bel)   Marcel Janssens (bel)   Piet Van Hees (ned)  
1962   Petrus Oellibrandt (bel)   Guillaume Van Tongerloo (bel)   Victor Van Schil (bel)  
1963   Petrus Oellibrandt (bel)   Guillaume Van Tongerloo (bel)   Hugo Hellemans (bel)  
1964   Jos Hoevenaers (bel)   Jos Huysmans (bel)   Frans Aerenhouts (bel)  
1965   Willy Vannitsen (bel)   Louis Proost (bel)   Jos Huysmans (bel)  
1966   Jos Spruyt (bel)   Henri Pauwels (bel)   Louis Proost (bel)  
1967   Paul In `t Ven (bel)   Henk Nijdam (ned)   Joseph Mathy (bel)  
1968   Edward Sels (bel)   Harry Steevens (ned)   Gerard Vianen (ned)  
1969   Walter Godefroot (bel)   Roger De Vlaeminck (bel)   Rini Wagtmans (ned)  
1970   Roger De Vlaeminck (bel)   Raf Hooyberghs (bel)   Alfons Scheys (bel)  
1971   Gustaaf Van Roosbroeck (bel)   Frans Mintjens (bel)   Johan De Muynck (bel)  
1972   Eddy Merckx (bel)   Herman Vanspringel (bel)   Willy Planckaert (bel)  
1973   Freddy Maertens (bel)   Louis Verreydt (bel)   Marc Demeyer (bel)  
1974   Marc Demeyer (bel)   Julien Stevens (bel)   Engelbert Opdebeeck (bel)  
1975   Ronald De Witte (bel)   Dietrich Thurau (ger)   Freddy Maertens (bel)  
1976   Frans Verbeeck (bel)   Roger De Vlaeminck (bel)  
1977   Marc Demeyer (bel)   Ludo Peeters (bel)   Ronan De Meyer (bel)  
1978   Dietrich Thurau (ger)   Martin Havik (ned)   Aad Van Den Hoek (ned)  
1979   Daniel Willems (bel)   Frank Hoste (bel)   Fons De Wolf (bel)  
1980   Ludo Peeters (bel)   Rene Martens (bel)   Jan Raas (ned)  
1981   Ad Wijnands (ned)   Willy Teirlinck (bel)   Jos Jacobs (bel)  
1982   Ludo Schurgers (bel)   Jan Nevens (bel)   Charles Jochums (bel)  
1983   Jan Bogaert (bel)   Ludo Schurgers (bel)   Frank Hoste (bel)  
1984   Ludo Peeters (bel)   Jean-Marie Wampers (bel)   Ludwig Wynants (bel)  
1985   Adri Van Der Poel (ned)   Josef Lieckens (bel)  
1986   Jean-Paul Van Poppel (ned)   Wim Arras (bel)   Eric Vanderaerden (bel)  
1987   Etienne De Wilde (bel)   Jean-Paul Van Poppel (ned)   Marnix Lameire (bel)  
1988   Jean-Paul Van Poppel (ned)   Eddy Planckaert (bel)   Hans Daams (ned)  
1989   Jean-Marie Wampers (bel)   Frank Hoste (bel)   John Van Den Akker (ned)  
1990   John Talen (ned)   Eric Vanderaerden (bel)   Johan Museeuw (bel)  
1991   Mario Cipollini (ita)   Jan Bogaert (bel)   Johan Capiot (bel)  
1992   Wilfried Nelissen (bel)   Johan Museeuw (bel)   Michel Cornelisse (ned)  
1993   Mario Cipollini (ita)   Giuseppe Citterio (ita)  
1994   Peter Van Petegem (bel)   Dirk De Wolf (bel)   Dzamolidine Abduzhaparov (uzb)  
1995   Rossano Brasi (ita)   Peter Roes (bel)   Giovanni Fidanza (ita)  
1996   Frank Vandenbroucke (bel)   Tom Steels (bel)   Eric Vanderaerden (bel)  
1997   Erik Zabel (ger)   Johan Museeuw (bel)   Andrej Tchmil (bel)  
1998   Servais Knaven (ned)   Leon Van Bon (ned)   Bart Leysen (bel)  
1999   Jeroen Blijlevens (ned)   Erik Zabel (ger)   Tristan Hoffman (ned)  
2000   Endrio Leoni (ita)   Jeroen Blijlevens (ned)   Leon Van Bon (ned)  
2001   Endrio Leoni (ita)   Jeroen Blijlevens (ned)   Kurt Asle Arvesen (nor)  
2002   Robbie McEwen (aus)   Tom Steels (bel)   Stefan Van Dijk (ned)  
2003   Ludovic Capelle (bel)   Jaan Kirsipuu (est)   Steffen Radochla (ger)  
2004   Tom Boonen (bel)   Robbie McEwen (aus)   Simone Cadamuro (ita)  
2005   Thorwald Veneberg (ned)   Tomas Vaitkus (ltu)   Simone Cadamuro (ita)  
2006   Tom Boonen (bel)   Steven De Jongh (ned)   Gert Steegmans (bel)  
2007   Mark Cavendish (gbr)   Robbie McEwen (aus)   Gert Steegmans (bel)  
2008   Mark Cavendish (gbr)   Tom Boonen (bel)   Robbie McEwen (aus)  
2009   Alessandro Petacchi (ita)   Kenny Van Hummel (ned)   Dominique Rollin (can)  
2010   Tyler Farrar (usa)   Robbie McEwen (aus)   Robert Förster (ger)  
2011   Mark Cavendish (gbr)   Denis Galimzyanov (rus)   Yauheni Hutarovich (blr)  
2012   Marcel Kittel (ger)   Tyler Farrar (usa)   Theo Bos (ned)  
2013   Marcel Kittel (ger)   Mark Cavendish (gbr)   Barry Markus (ned)  
2014   Marcel Kittel (ger)   Tyler Farrar (usa)   Danny Van Poppel (ned)  
2015   Alexander Kristoff (nor)   Edward Theuns (bel)   Yauheni Hutarovich (blr)  
2016   Marcel Kittel (ger)   Mark Cavendish (gbr)   André Greipel (ger)  
2017   Marcel Kittel (ger)   Elia Viviani (ita)   Nacer Bouhanni (fra)  
2018   Fabio Jakobsen (ned)   Pascal Ackermann (ger)   Christopher Lawless (gbr)