PARIS - ROUBAIX
 
 France
 

Palmares | Statistics | More
Year   1   2   3  
1896   Josef Fischer (ger)   Charles Meyer (den)   Maurice Garin (fra)  
1897   Maurice Garin (fra)   Mathieu Cordang (ned)   Michel Frederick (sui)  
1898   Maurice Garin (fra)   Auguste Stephane (fra)   Edouard Wattelier (fra)  
1899   Albert Champion (fra)   Paul Bor (fra)   Ambroise Garin (fra)  
1900   Emile Bouhours (fra)   Josef Fischer (ger)   Maurice Garin (fra)  
1901   Lucien Lesna (fra)   Ambroise Garin (fra)   Lucien Itsweire (fra)  
1902   Lucien Lesna (fra)   Edouard Wattelier (fra)   Ambroise Garin (fra)  
1903   Hippolyte Aucouturier (fra)   Claude Chapperon (fra)   Louis Trousselier (fra)  
1904   Hippolyte Aucouturier (fra)   Cesar Garin (fra)   Lucien Pothier (fra)  
1905   Louis Trousselier (fra)   Rene Pottier (fra)   Henri Cornet (fra)  
1906   Henri Cornet (fra)   Marcel Cadolle (fra)   Rene Pottier (fra)  
1907   Georges Passerieu (fra)   Cyrille Van Hauwaert (bel)   Louis Trousselier (fra)  
1908   Cyrille Van Hauwaert (bel)   Georges Lorgeou (fra)   Francois Faber (lux)  
1909   Octave Lapize (fra)   Louis Trousselier (fra)   Jules Masselis (bel)  
1910   Octave Lapize (fra)   Cyrille Van Hauwaert (bel)   Eugene Christophe (fra)  
1911   Octave Lapize (fra)   Alphonse Charpiot (fra)   Cyrille Van Hauwaert (bel)  
1912   Charles Crupelandt (fra)   Gustave Garrigou (fra)   Maurice Leturgie (fra)  
1913   Francois Faber (lux)   Charles De Ruyter (bel)   Charles Crupelandt (fra)  
1914   Charles Crupelandt (fra)   Louis Luguet (fra)   Louis Mottiat (bel)  
1919   Henri Pelissier (fra)   Philippe Thys (bel)   Honore Barthelemy (fra)  
1920   Paul Deman (bel)   Eugene Christophe (fra)   Lucien Buysse (bel)  
1921   Henri Pelissier (fra)   Francis Pelissier (fra)   Leon Scieur (bel)  
1922   Albert Dejonghe (bel)   Jean Rossius (bel)   Emile Masson (bel)  
1923   Heiri Suter (sui)   Rene Vermandel (bel)   Felix Sellier (bel)  
1924   Jules Van Hevel (bel)   Maurice Ville (fra)   Felix Sellier (bel)  
1925   Felix Sellier (bel)   Pietro Bestetti (ita)   Jules Van Hevel (bel)  
1926   Julien Delbecque (bel)   Gustaaf Van Slembrouck (bel)   Gaston Rebry (bel)  
1927   Georges Ronsse (bel)   Joseph Curtel (fra)   Charles Pelissier (fra)  
1928   Andre Leducq (fra)   Georges Ronsse (bel)   Charles Meunier (bel)  
1929   Charles Meunier (bel)   Georges Ronsse (bel)   Aime Deolet (bel)  
1930   Julien Vervaecke (bel)   Jean Marechal (fra)   Antonin Magne (fra)  
1931   Gaston Rebry (bel)   Charles Pelissier (fra)   Emiel Decroix (bel)  
1932   Romain Gijssels (bel)   Georges Ronsse (bel)   Herbert Sieronski (ger)  
1933   Sylvere Maes (bel)   Julien Vervaecke (bel)   Leon Le Calvez (fra)  
1934   Gaston Rebry (bel)   Jean Wauters (bel)   Frans Bonduel (bel)  
1935   Gaston Rebry (bel)   Andre Leducq (fra)   Jean Aerts (bel)  
1936   Georges Speicher (fra)   Romain Maes (bel)   Gaston Rebry (bel)  
1937   Jules Rossi (ita)   Albert Hendrickx (bel)   Noel Declercq (bel)  
1938   Lucien Storme (bel)   Louis Hardiquest (bel)   Marcel Van Houtte (bel)  
1939   Emile Masson (bel)   Marcel Kint (bel)   Roger Lapebie (fra)  
1943   Marcel Kint (bel)   Jules Lowie (bel)   Louis Thietard (fra)  
1944   Maurice Desimpelaere (bel)   Jules Rossi (ita)   Louis Thietard (fra)  
1945   Paul Maye (fra)   Lucien Teisseire (fra)   Kleber Piot (fra)  
1946   Georges Claes (bel)   Louis Gauthier (fra)   Lucien Vlaemynck (bel)  
1947   Georges Claes (bel)   Adolf Verschueren (bel)   Louis Thietard (fra)  
1948   Rik Van Steenbergen (bel)   Emile Idee (fra)   Georges Claes (bel)  
1949   Serse Coppi (ita)  
Andre Mahe (fra)  
Frans Leenen (bel)  
Georges Martin (fra)  
Jesus Moujica (fra)  
1950   Fausto Coppi (ita)   Maurice Diot (fra)   Fiorenzo Magni (ita)  
1951   Antonio Bevilacqua (ita)   Louison Bobet (fra)   Rik Van Steenbergen (bel)  
1952   Rik Van Steenbergen (bel)   Fausto Coppi (ita)   Francois Mahe (fra)  
1953   Germain Derycke (bel)   Donato Piazza (ita)   Wout Wagtmans (ned)  
1954   Raymond Impanis (bel)   Stan Ockers (bel)   Marcel Rijckaert (bel)  
1955   Jean Forestier (fra)   Fausto Coppi (ita)   Louison Bobet (fra)  
1956   Louison Bobet (fra)   Fred De Bruyne (bel)   Jean Forestier (fra)  
1957   Fred De Bruyne (bel)   Rik Van Steenbergen (bel)   Leon Van Daele (bel)  
1958   Leon Van Daele (bel)   Miguel Poblet Orriols (esp)   Rik Van Looy (bel)  
1959   Noel Fore (bel)   Gilbert Desmet (bel)   Marcel Janssens (bel)  
1960   Pino Cerami (ita)   Tino Sabbadini (fra)   Miguel Poblet Orriols (esp)  
1961   Rik Van Looy (bel)   Marcel Janssens (bel)   Rene Vanderveken (bel)  
1962   Rik Van Looy (bel)   Emile Daems (bel)   Frans Schoubben (bel)  
1963   Emile Daems (bel)   Rik Van Looy (bel)   Jan Janssen (ned)  
1964   Peter Post (ned)   Benoni Beheyt (bel)   Yvo Molenaers (bel)  
1965   Rik Van Looy (bel)   Ward Sels (bel)   Willy Vannitsen (bel)  
1966   Felice Gimondi (ita)   Jan Janssen (ned)   Gustave Desmet (bel)  
1967   Jan Janssen (ned)   Rik Van Looy (bel)   Rudi Altig (ger)  
1968   Eddy Merckx (bel)   Herman Vanspringel (bel)   Walter Godefroot (bel)  
1969   Walter Godefroot (bel)   Eddy Merckx (bel)   Willy Vekemans (bel)  
1970   Eddy Merckx (bel)   Roger De Vlaeminck (bel)   Eric Leman (bel)  
1971   Roger Rosiers (bel)   Herman Vanspringel (bel)   Marino Basso (ita)  
1972   Roger De Vlaeminck (bel)   Andre Dierickx (bel)   Barry Hoban (gbr)  
1973   Eddy Merckx (bel)   Walter Godefroot (bel)   Roger Rosiers (bel)  
1974   Roger De Vlaeminck (bel)   Francesco Moser (ita)   Marc Demeyer (bel)  
1975   Roger De Vlaeminck (bel)   Eddy Merckx (bel)   Andre Dierickx (bel)  
1976   Marc Demeyer (bel)   Francesco Moser (ita)   Roger De Vlaeminck (bel)  
1977   Roger De Vlaeminck (bel)   Willy Teirlinck (bel)   Freddy Maertens (bel)  
1978   Francesco Moser (ita)   Roger De Vlaeminck (bel)   Jan Raas (ned)  
1979   Francesco Moser (ita)   Roger De Vlaeminck (bel)   Hennie Kuiper (ned)  
1980   Francesco Moser (ita)   Gilbert Duclos-Lassalle (fra)   Dietrich Thurau (ger)  
1981   Bernard Hinault (fra)   Roger De Vlaeminck (bel)   Francesco Moser (ita)  
1982   Jan Raas (ned)   Yvon Bertin (fra)   Gregor Braun (ger)  
1983   Hennie Kuiper (ned)   Gilbert Duclos-Lassalle (fra)   Francesco Moser (ita)  
1984   Sean Kelly (irl)   Rudy Rogiers (bel)   Alain Bondue (fra)  
1985   Marc Madiot (fra)   Bruno Wojtinek (fra)   Sean Kelly (irl)  
1986   Sean Kelly (irl)   Rudy Dhaenens (bel)   Adri Van Der Poel (ned)  
1987   Eric Vanderaerden (bel)   Patrick Versluys (bel)   Rudy Dhaenens (bel)  
1988   Dirk Demol (bel)   Thomas Wegm├╝ller (sui)   Laurent Fignon (fra)  
1989   Jean-Marie Wampers (bel)   Dirk De Wolf (bel)   Edwig Van Hooydonck (bel)  
1990   Eddy Planckaert (bel)   Steve Bauer (can)   Edwig Van Hooydonck (bel)  
1991   Marc Madiot (fra)   Jean-Claude Colotti (fra)   Carlo Bomans (bel)  
1992   Gilbert Duclos-Lassalle (fra)   Olaf Ludwig (ger)   Johan Capiot (bel)  
1993   Gilbert Duclos-Lassalle (fra)   Franco Ballerini (ita)   Olaf Ludwig (ger)  
1994   Andrej Tchmil (bel)   Fabio Baldato (ita)   Franco Ballerini (ita)  
1995   Franco Ballerini (ita)   Andrej Tchmil (bel)   Johan Museeuw (bel)  
1996   Johan Museeuw (bel)   Gianluca Bortolami (ita)   Andrea Tafi (ita)  
1997   Frederic Guesdon (fra)   Jo Planckaert (bel)   Johan Museeuw (bel)  
1998   Franco Ballerini (ita)   Andrea Tafi (ita)   Wilfried Peeters (bel)  
1999   Andrea Tafi (ita)   Wilfried Peeters (bel)   Tom Steels (bel)  
2000   Johan Museeuw (bel)   Peter Van Petegem (bel)   Erik Zabel (ger)  
2001   Servais Knaven (ned)   Johan Museeuw (bel)   Romans Vainsteins (lat)  
2002   Johan Museeuw (bel)   Steffen Wesemann (sui)   Tom Boonen (bel)  
2003   Peter Van Petegem (bel)   Dario Pieri (ita)   Viatcheslav Ekimov (rus)  
2004   Magnus B├Ąckstedt (swe)   Tristan Hoffman (ned)   Roger Hammond (gbr)  
2005   Tom Boonen (bel)   George Hincapie (usa)   Juan Flecha Giannoni (esp)  
2006   Fabian Cancellara (sui)   Tom Boonen (bel)   Alessandro Ballan (ita)  
2007   Stuart O`Grady (aus)   Juan Flecha Giannoni (esp)   Steffen Wesemann (sui)  
2008   Tom Boonen (bel)   Fabian Cancellara (sui)   Alessandro Ballan (ita)  
2009   Tom Boonen (bel)   Filippo Pozzato (ita)   Thor Hushovd (nor)  
2010   Fabian Cancellara (sui)   Thor Hushovd (nor)   Juan Flecha Giannoni (esp)  
2011   Johan Vansummeren (bel)   Fabian Cancellara (sui)   Maarten Tjallingii (ned)  
2012   Tom Boonen (bel)   S├ębastien Turgot (fra)   Alessandro Ballan (ita)  
2013   Fabian Cancellara (sui)   Sep Vanmarcke (bel)   Niki Terpstra (ned)  
2014   Niki Terpstra (ned)   John Degenkolb (ger)   Fabian Cancellara (sui)  
2015   John Degenkolb (ger)   Zdenek Stybar (cze)   Greg Van Avermaet (bel)  
2016   Mathew Hayman (aus)   Tom Boonen (bel)   Ian Stannard (gbr)  
2017   Greg Van Avermaet (bel)   Zdenek Stybar (cze)   Sebastian Langeveld (ned)