OLYMPIC GAMES
 

Palmares | Statistics | More
Year      1   2   3  
1896       Aristidis Konstantinides (gre)   August Von Goedrich (ger)   Edward Battel (gbr)  
1906       Fernand Vast (fra)   Maurice Bardonneau (fra)   Edmond Luguet (fra)  
1912       Rudolf Lewis (rsa)   Fred Grubb (gbr)   Carl Schutte (usa)  
1920       Harry Stenqvist (swe)   Henry Kaltenbrun (rsa)   Fernand Canteloube (fra)  
1924       Armand Blanchonnet (fra)   Henri Hoevenaers (bel)   Rene Hamel (fra)  
1928       Henry Hansen (den)   Frank Southall (gbr)   Goesta Carlsson (swe)  
1932       Attilio Pavesi (ita)   Gugliermo Segato (ita)   Bernard Britz (swe)  
1936       Robert Charpentier (fra)   Guy Lapebie (fra)   Ernst Nievergelt (sui)  
1948       Jose Beyaert (fra)   Gerrit Voorting (ned)   Lode Wouters (bel)  
1952       Andre Noyelle (bel)   Robert Grondelaers (bel)   Edi Ziegler (ger)  
1956       Ercole Baldini (ita)   Arnaud Geyre (fra)   Alan Jackson (gbr)  
1960       Viktor Kapitanov (urs)   Livio Trape (ita)   Willy Van Den Berghen (bel)  
1964       Mario Zanin (ita)   Kjell Akerstrom Rodian (den)   Walter Godefroot (bel)  
1968       Pierfranco Vianelli (ita)   Leif Mortensen (den)   Goesta Pettersson (swe)  
1972       Hennie Kuiper (ned)   Clyde Sefton (aus)   Jaime Huelamo Huelamo (esp)  
1976       Bernt Johansson (swe)   Giuseppe Martinelli (ita)   Mieczyslaw Nowicki (pol)  
1980       Sergej Sukhorutchenkov (urs)   Czeslaw Lang (pol)   Yuri Barinov (urs)  
1984       Alexi Grewal (usa)   Steve Bauer (can)   Dag-Otto Lauritzen (nor)  
1988       Olaf Ludwig (ger)   Bernd Groene (ger)   Christian Henn (ger)  
1992       Fabio Casartelli (ita)   Erik Dekker (ned)   Dainis Ozols (lat)  
1996       Pascal Richard (sui)   Rolf Sørensen (den)   Maximillian Sciandri (gbr)  
2000       Jan Ullrich (ger)   Alexandre Vinokourov (kaz)   Andreas Klöden (ger)  
2004       Paolo Bettini (ita)   Sergio Miguel Moreira Paulinho (por)   Axel Merckx (bel)  
2008       Samuel Sanchez Gonzalez (esp)   Fabian Cancellara (sui)   Alexandr Kolobnev (rus)  
2012       Alexandre Vinokourov (kaz)   Rigoberto Uran Uran (col)   Alexander Kristoff (nor)  
2016       Greg Van Avermaet (bel)   Jakob Fuglsang (den)   Rafal Majka (pol)