TOUR OF FLANDERS
 
 Belgium
 

Palmares | Statistics | More
Year   1   2   3  
1913   Paul Deman (bel)   Joseph Van Daele (bel)   Victor Doms (bel)  
1914   Marcel Buysse (bel)   Henri Van Lerberghe (bel)   Pierre Van De Velde (bel)  
1919   Henri Van Lerberghe (bel)   Leon Buysse (bel)   Jules Van Hevel (bel)  
1920   Jules Van Hevel (bel)   Albert Dejonghe (bel)   Alfons Van Hecke (bel)  
1921   Rene Vermandel (bel)   Jules Van Hevel (bel)   Louis Budts (bel)  
1922   Leon Devos (bel)   Jean Brunier (fra)   Francis PĂ©lissier (fra)  
1923   Heiri Suter (sui)   Charles De Ruyter (bel)   Albert Dejonghe (bel)  
1924   Gerard Debaets (bel)   Rene Vermandel (bel)   FĂ©lix Sellier (bel)  
1925   Julien Delbecque (bel)   Joseph PĂ© (bel)   Hector Martin (bel)  
1926   Denis Verschueren (bel)   Gustaaf Van Slembrouck (bel)   Raymond Decorte (bel)  
1927   Gerard Debaets (bel)   Gustaaf Van Slembrouck (bel)   Maurice De Waele (bel)  
1928   Jan Mertens (bel)   August Mortelmans (bel)   Lode Delannoy (bel)  
1929   Joseph Dervaes (bel)   Georges Ronsse (bel)   Alfred Hamerlinck (bel)  
1930   Frans Bonduel (bel)   Aime Dossche (bel)   Emile Joly (bel)  
1931   Romain Gijssels (bel)   Cesar Bogaert (ned)   Jean Aerts (bel)  
1932   Romain Gijssels (bel)   Alfons Deloor (bel)   Alfred Hamerlinck (bel)  
1933   Alfons Schepers (bel)   Leon Tommies (bel)   Romain Gijssels (bel)  
1934   Gaston Rebry (bel)   Alfons Schepers (bel)   Felicien Vervaecke (bel)  
1935   Louis Duerloo (bel)   Eloi Meulenberg (bel)   Cornelius Leemans (bel)  
1936   Louis Hardiquest (bel)   Edgard De Caluwe (bel)   Francois Neuville (fra)  
1937   Michel D`Hooghe (bel)   Hubert Deltour (bel)   Louis Hardiquest (bel)  
1938   Edgard De Caluwe (bel)   Sylvere Maes (bel)   Marcel Kint (bel)  
1939   Karel Kaers (bel)   Romain Maes (bel)   Edward Vissers (bel)  
1940   Achiel Buysse (bel)   Georges Christiaens (bel)   Alberic Schotte (bel)  
1941   Achiel Buysse (bel)   Gustaaf Van Overloop (bel)   Odiel Van Den Meerschaut (bel)  
1942   Alberic Schotte (bel)   Georges Claes (bel)   Robert Van Eenaeme (bel)  
1943   Achiel Buysse (bel)   Albert Sercu (bel)   Camille Beeckman (bel)  
1944   Rik Van Steenbergen (bel)   Alberic Schotte (bel)   Jef Moerenhout (bel)  
1945   Sylvain Grysolle (bel)   Albert Sercu (bel)   Jef Moerenhout (bel)  
1946   Rik Van Steenbergen (bel)   Louis Thietard (fra)   Alberic Schotte (bel)  
1947   Emiel Faignaert (bel)   Roger Desmet (bel)   Henri Renders (bel)  
1948   Alberic Schotte (bel)   Albert Ramon (bel)   Marcel Rijckaert (bel)  
1949   Fiorenzo Magni (ita)   Valere Ollivier (bel)   Alberic Schotte (bel)  
1950   Fiorenzo Magni (ita)   Alberic Schotte (bel)   Louis Caput (fra)  
1951   Fiorenzo Magni (ita)   Bernard Gauthier (fra)   Attilio Redolfi (fra)  
1952   Roger Decock (bel)   Loretto Petrucci (ita)   Alberic Schotte (bel)  
1953   Wim Van Est (ned)   Desire Keteleer (bel)   Bernard Gauthier (fra)  
1954   Raymond Impanis (bel)   Francois Mahe (fra)   Alfons Van Den Brande (bel)  
1955   Louison Bobet (fra)   Hugo Koblet (sui)   Rik Van Steenbergen (bel)  
1956   Jean Forestier (fra)   Stan Ockers (bel)   Leon Van Daele (bel)  
1957   Fred De Bruyne (bel)   Joseph Planckaert (bel)   Norbert Kerckhove (bel)  
1958   Germain Derycke (bel)   Willy Truye (bel)   Angelo Conterno (ita)  
1959   Rik Van Looy (bel)   Frans Schoubben (bel)   Gilbert Desmet (bel)  
1960   Arthur Decabooter (bel)   Jean Graczyk (fra)   Rik Van Looy (bel)  
1961   Tom Simpson (gbr)   Nino Defilippis (ita)   Jo De Haan (ned)  
1962   Rik Van Looy (bel)   Michel Van Aerde (bel)   Norbert Kerckhove (bel)  
1963   Noel Fore (bel)   Frans Melckenbeeck (bel)   Tom Simpson (gbr)  
1964   Rudi Altig (ger)   Benoni Beheyt (bel)   Jo De Roo (ned)  
1965   Jo De Roo (ned)   Ward Sels (bel)   Georges Van Coningsloo (bel)  
1966   Ward Sels (bel)   Adriano Durante (ita)   Georges Vandenberghe (bel)  
1967   Dino Zandegu (ita)   Noel Fore (bel)   Eddy Merckx (bel)  
1968   Walter Godefroot (bel)   Guido Reybrouck (bel)   Rudi Altig (ger)  
1969   Eddy Merckx (bel)   Felice Gimondi (ita)   Marino Basso (ita)  
1970   Eric Leman (bel)   Walter Godefroot (bel)   Eddy Merckx (bel)  
1971   Evert Dolman (ned)   Frans Kerremans (bel)   Cyrille Guimard (fra)  
1972   Eric Leman (bel)   Andre Dierickx (bel)   Frans Verbeeck (bel)  
1973   Eric Leman (bel)   Freddy Maertens (bel)   Eddy Merckx (bel)  
1974   Cees Bal (ned)   Frans Verbeeck (bel)   [DSQ] Walter Godefroot (bel)  
1975   Eddy Merckx (bel)   Frans Verbeeck (bel)   Marc Demeyer (bel)  
1976   Walter Planckaert (bel)   Francesco Moser (ita)   Marc Demeyer (bel)  
1977   Roger De Vlaeminck (bel)   Freddy Maertens (bel)   [DSQ] Walter Planckaert (bel)  
1978   Walter Godefroot (bel)   Michel Pollentier (bel)   Gregor Braun (ger)  
1979   Jan Raas (ned)   Marc Demeyer (bel)   Daniel Willems (bel)  
1980   Michel Pollentier (bel)   Francesco Moser (ita)   Jan Raas (ned)  
1981   Hennie Kuiper (ned)   Frits Pirard (ned)   Jan Raas (ned)  
1982   Rene Martens (bel)   Eddy Planckaert (bel)   Rudy Pevenage (bel)  
1983   Jan Raas (ned)   Ludo Peeters (bel)   Marc Sergeant (bel)  
1984   Johan Lammerts (ned)   Sean Kelly (irl)   Jean-Luc Vandenbroucke (bel)  
1985   Eric Vanderaerden (bel)   Phil Anderson (aus)   Hennie Kuiper (ned)  
1986   Adri Van Der Poel (ned)   Sean Kelly (irl)   Jean-Philippe Vandenbrande (bel)  
1987   Claude Criquielion (bel)   Sean Kelly (irl)   Eric Vanderaerden (bel)  
1988   Eddy Planckaert (bel)   Phil Anderson (aus)   Adri Van Der Poel (ned)  
1989   Edwig Van Hooydonck (bel)   Herman Frison (bel)   Dag-Otto Lauritzen (nor)  
1990   Moreno Argentin (ita)   Rudy Dhaenens (bel)   John Talen (ned)  
1991   Edwig Van Hooydonck (bel)   Johan Museeuw (bel)   Rolf Sørensen (den)  
1992   Jacky Durand (fra)   Thomas WegmĂĽller (sui)   Edwig Van Hooydonck (bel)  
1993   Johan Museeuw (bel)   Frans Maassen (ned)   Dario Bottaro (ita)  
1994   Gianni Bugno (ita)   Johan Museeuw (bel)   Andrej Tchmil (bel)  
1995   Johan Museeuw (bel)   Fabio Baldato (ita)   Andrej Tchmil (bel)  
1996   Michele Bartoli (ita)   Fabio Baldato (ita)   Johan Museeuw (bel)  
1997   Rolf Sørensen (den)   Frederic Moncassin (fra)   Franco Ballerini (ita)  
1998   Johan Museeuw (bel)   Stefano Zanini (ita)   Andrej Tchmil (bel)  
1999   Peter Van Petegem (bel)   Frank Vandenbroucke (bel)   Johan Museeuw (bel)  
2000   Andrej Tchmil (bel)   Dario Pieri (ita)   Romans Vainsteins (lat)  
2001   Gianluca Bortolami (ita)   Erik Dekker (ned)   Denis Zanette (ita)  
2002   Andrea Tafi (ita)   Johan Museeuw (bel)   Peter Van Petegem (bel)  
2003   Peter Van Petegem (bel)   Frank Vandenbroucke (bel)   Stuart O`Grady (aus)  
2004   Steffen Wesemann (sui)   Leif Hoste (bel)   Dave Bruylandts (bel)  
2005   Tom Boonen (bel)   Andreas Klier (ger)   Peter Van Petegem (bel)  
2006   Tom Boonen (bel)   Leif Hoste (bel)   George Hincapie (usa)  
2007   Alessandro Ballan (ita)   Leif Hoste (bel)   Luca Paolini (ita)  
2008   Stijn Devolder (bel)   Nick Nuyens (bel)   Juan Flecha Giannoni (esp)  
2009   Stijn Devolder (bel)   Heinrich Haussler (aus)   Philippe Gilbert (bel)  
2010   Fabian Cancellara (sui)   Tom Boonen (bel)   Philippe Gilbert (bel)  
2011   Nick Nuyens (bel)   Sylvain Chavanel (fra)   Fabian Cancellara (sui)  
2012   Tom Boonen (bel)   Filippo Pozzato (ita)   Alessandro Ballan (ita)  
2013   Fabian Cancellara (sui)   Peter Sagan (svk)   Jurgen Roelandts (bel)  
2014   Fabian Cancellara (sui)   Greg Van Avermaet (bel)   Sep Vanmarcke (bel)  
2015   Alexander Kristoff (nor)   Niki Terpstra (ned)   Greg Van Avermaet (bel)  
2016   Peter Sagan (svk)   Fabian Cancellara (sui)   Sep Vanmarcke (bel)  
2017   Philippe Gilbert (bel)   Greg Van Avermaet (bel)   Niki Terpstra (ned)